Espresso

Ο εσπρέσο είναι η πιο δυνατή μορφή καφέ με πλούσια γεμάτη γεύση. Υπάρχουν πολλά παρασκευάσματα με αυτή τη βάση , με χαρακτηριστικό και πιο διαδεδομένο το cappuccino . Έχει αντιοξειδωτική δράση, τονώνει και δυναμώνει το πνεύμα, ενώ παράλληλα είναι ένα δυνατό μέσο κοινωνικοποίησης στα καφέ όλου του κόσμου από τις αρχές του 20ου αιώνα!

Ο καφές εσπρέσο γεννιέται στο Τορίνο το 1884 χάρη στην εφεύρεση της μηχανής για την παραγωγή του από τον Άντζελο Μοριόντο. Ο καφές εσπρέσο είναι «ζεστό νερό που περνά υπό πίεση μέσα από λεπτά αλεσμένο και καλά καβουρδισμένο καφέ». Η ιδέα να χρησιμοποιηθεί ατμός για την προώθηση του νερού στον καφέ ήταν του Γάλλου Louis Rabaut, στις αρχές της δεκαετίας του 1820.

Στην Ιταλία, με την αλλαγή του αιώνα, έγιναν κάποιες τροποποιήσεις, ώστε να μπορούν να παρασκευαστούν μερικά ατομικά φλιτζάνια -αντί για μία μεγάλη κανάτα καφέ- με πίεση ατμού, έτσι προέκυψε και η ονομασία «Εσπρέσο» σύντομος καφές.