5 καφενεία της Αθήνας για “μερακλήδες”

5 καφενεία της Αθήνας για “μερακλήδες”

Η εικόνα του παραδοσιακού καφενείου με τα μαρμάρινα τραπεζάκια, τις καρέκλες απλωμένες, τους ήχους από τα ζάρια στο τάβλι και τις χαλαρές συζητήσεις των θαμώνων γύρω από τα θέματα της επικαιρότητας, θα έλεγε κανείς ότι αφορά αποκλειστικά το παρελθόν και πολύ περισσότερο την επαρχία. Τα καφενεία της Αθήνας για “μερακλήδες” πραγματοποιούν δυναμική επανεμφάνιση και συγκεντρώνουν όλο και περισσότερους θαμώνες τα τελευταία χρόνια. 

Προσφέροντας τον αγαπημένο ελληνικό καφέ αλλά και τους μοντέρνους καφέδες όπως freddo espresso και cappuccino, αποκτούν όλο και περισσότερους θαμώνες που επιλέγουν αυτού του είδους τα σημεία για να συναντηθούν. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό αποτελεί η ηλικία των θαμώνων με το μεγαλύτερο ποσοστό να αφορά το ηλικιακό εύρος κάτω των 30. Δυναμική επιστροφή και προσαρμογή στη σύγχρονη εποχή, ένας συνδυασμός που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις των πολιτών. 

Ασφαλώς υπάρχουν επιτυχημένα καταστήματα αλλά και κάποιες προσπάθειες που ίσως να μην έχουν καταφέρει ακόμα να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Ας δούμε παρακάτω 7 καφενεία της Αθήνας για μερακλήδες, που φέρνουν την παράδοση στη σύγχρονη εποχή και έχουν κερδίσει ήδη μια θέση στις προτιμήσεις των νέων. 

  1. Ξεκινώντας την περιήγηση από το κέντρο της Αθήνας και από μια γειτονιά συνώνυμο της αίγλης, το καφενείο “Ευτοπία” βρίσκεται στις παρυφές του Κολωνακίου, ένα «καφενείον - εκλεκτοπωλείον» όπως αυτοσυστήνεται αυτός ο χώρος με τις μυρωδιές, τις γεύσεις και τις εικόνες της παράδοσης να συνθέτουν μια πανέμορφη εικόνα. Από το πρωί θα βρεθούν πελάτες για ελληνικό καφέ στη χόβολη με υποβρύχιο, ενώ δεν λείπει και ο καλός εσπρέσο. Αργότερα το βράδυ, μεταμορφώνεται σε μοντέρνο μπαράκι για πρωτότυπα κοκτέιλ. Οι ήχοι που συμπληρώνουν την εικόνα είναι μουσικές τζαζ αλλά δεν αποκλείεται όμως να πετύχετε και έντεχνες μουσικές βραδιές. 
  2. Μεταφερόμαστε σε μια ακόμα πασίγνωστη περιοχή της Αθήνας, στην Πλάκα, εκεί θα συναντήσουμε το “Καφενείο Κυδαθηναίων”. Σε μια από τις πιο “μποέμ” πλατείες της παλιάς Αθήνας, την πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας, περαστικοί, θαμώνες και νέοι στέκονται για να απολαύσουν ελληνικό καφέ με λουκουμάκι και κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και το βράδυ, θα συναντηθούν για μπίρες, ουζομεζέδες κτλ. Την εικόνα συνθέτουν ήχοι βγαλμένοι από τη ροκ, τη τζαζ αλλά και παραδοσιακά ρεμπέτικα.
  3. Λίγο πιο κάτω, στο Κουκάκι σε μια ήσυχη γειτονιά γεμάτη νεραντζιές, νεοκλασικά και νοσταλγική διάθεση, θα συναντήσουμε τον “Κρίκο”, ένα καφενείο που τείνει προς το εναλλακτικό και το μοντέρνο, και ταυτόχρονα ξεχωρίζει για την φιλική ατμόσφαιρα, την παρεΐστικη διάθεση που εμπνέουν οι άνθρωποι και τον πολύ όμορφο χώρο του. Χωρισμένος στο δύο, ο Κρίκος διαθέτει μια μεγάλη φωτεινή σάλα με τραπεζάκια για να απολαύσουν οι πελάτες τον καφέ και τα μεζεδάκια, καθώς και μία μικρότερη, με ρετρό καναπέδες και βιβλιοθήκη με επιτραπέζια, ιδανική για διάβασμα ή για παιχνίδι με την παρέα. Συχνά διοργανώνονται εκδηλώσεις γύρω από τη μουσική και την τέχνη.

    5 καφενεία της Αθήνας για “μερακλήδες”

  4. Κατευθυνόμενοι σε μια ακόμα παραδοσιακή αστική γειτονιά για να βρεθούμε στο Παγκράτι. Στην πλατεία Πλαστήρα το “καφενείο Άνω Πουρναρούσα” δεσπόζει με την απαράμιλλη παραδοσιακή αισθητική του. Ένα “φανταστικό χωριό” στο οποίο οι θαμώνες - “κάτοικοι” συναντώνται καθημερινά στα μαρμάρινα τραπεζάκια με τις σκουρόχρωμες καρέκλες για τον αγαπημένο τους ελληνικό καφέ και όχι μόνο. Με συνταγές για μεζέδες και φαγητό βγαλμένες από την παράδοση και τη σύγχρονη εποχή “πολιτογραφεί” όλο και περισσότερους επισκέπτες και κυρίως νέους. Με τους ήχους χαλαρής μουσικής δίπλα στην αυτοσχέδια βιβλιοθήκη οι πελάτες απολαμβάνουν καθημερινά τον αγαπημένο τους καφέ.
  5. Τέλος θα μεταφερθούμε σε μια ακόμα παραδοσιακή, αστική περιοχή της πρωτεύουσας, στην περιοχή του Ζωγράφου, για να καθίσουμε στα τραπεζάκια του καφενείου “Σαρδανάπαλος”. Σε ένα εντυπωσιακό και καλλιτεχνικό περιβάλλον, το οποίο συνθέτει την παράδοση με τη σύγχρονη εποχή σε συνδυασμό με τους ήχους μουσικής από προηγούμενες εποχές, πάντα σε βινύλιο. Ελληνικός καφές, γλυκίσματα και μεζεδάκια είναι τα αγαπημένα των πελατών που αρέσκονται να τα απολαμβάνουν στον εσωτερικό χώρο αλλά και στα λιγοστά τραπεζάκια στον εξωτερικό.
 

Ο καφές στην Αθήνα συνεχίζει να γράφει την δική του ιστορία καταφέρνοντας να συνδέσει το παλιό με το νέο, την παράδοση με την τεχνολογία και να προσελκύει ολοένα και περισσότερους νέους που κάνουν μια στροφή στην παράδοση αλλά πάντα με το smartphone στα χέρια για να μοιραστούν με την παρέα τους αυτή την ιδιαίτερη αισθητική. 

Για  τους “μερακλήδες” και όχι μόνο, η εταιρεία Δρίτσας συνεχίζει την παράδοση και σας προσφέρει τη δυνατότητα να βρείτε τον αγαπημένο σας ελληνικό καφέ τόσο στα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης αλλά και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης και καφεδοπωλεία στις παραδοσιακές γειτονιές της Αθήνας.