Dritsas Coffee

Ανακαλύψτε

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ 

 

H Ι Γ ΔΡΙΤΣΑΣ ΕΕΒΕ είναι μια οικογενειακή ελληνική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο του καφέ από τις αρχές της δεκαετίας του 1970. Δοκιμάστε ανάμεσα σε δεκάδες εκλεκτές ποικιλίες. Συνδυάστε μοναδικές γεύσεις, σπάνια αρώματα και ελάτε να σας ξεναγήσουμε στα μυστικά του καφέ. Ελάτε σήμερα να γνωριστούμε. Εμείς βάζουμε τον καφέ! Ελάτε να πούμε μια καλημέρα … γιατί η καλή μέρα από τον καφέ φαίνεται!

 

Η Παράδοση

από το 1972

 

Η προσπάθεια ξεκίνησε από το Γεώργιο Δρίτσα το 1972, με ένα μικρό καφεκοπτείο στα Ιλίσια. Η διανομή γινόταν τότε με ποδήλατο. Ο καφές του αγαπήθηκε από τους πελάτες τους και το 1978 άνοιξε το εργοστάσιο ΔΡΙΤΣΑΣ – ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΦΕΣ στο Μοσχάτο. Ο Γεώργιος Δρίτσας και οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, προσπάθησαν να διατηρήσουν την παράδοση του ελληνικού καφέ, η οποία ξεκινά από τα ελληνικά καφενεία της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης πρίν από 300 και πλέον χρόνια.

Γιώργος Δρίτσας, πωλητής καφέ:
"Εγώ άνοιξα επιχείρηση στο τέλος του 1972 σε αυτό εδώ το κατάστημα. Το πρώτο μου μέσον ήταν ένα ποδήλατο, έβαζα δύο μεγάλες τσάντες, τους γέμιζα καφέ, ένα κιβώτιο στη μέση ζάχαρη, και πήγαινα κι έκανα διανομή στην Αθήνας, στην πλατεία Ομονοίας, στο Νέο, στο Αθήναιο… Και σιγά σιγά αφού έκανα τη διανομή, μετά με ορθοπεταλιά του ποδηλάτου ανέβαινα πάλι εδώ και άρχιζα να καβουρδίζω καφέ, να κόβω και να συσκευάζω. Δεκαπέντε χρόνια μετά ο Δρίτσας καταφέρνει να αποκτήσει το δικό του εργοστάσιο και ο καφές του να ανεβαίνει στιν τρίτη θέση της προτίμησης των καταναλωτών."

Πηγή: http//gerontakos.blogspot.com/2014/09/blog-post_94.html

Η προσπάθεια να κρατηθούν τα χαρμάνια, οι συνταγές, τα μυστικά επεξεργασίας και συσκευασίας ήταν και είναι δύσκολη. Το γεγονός ότι όχι μόνο παρέμειναν οι παλαιοί πελάτες μας για τόσα χρόνια, αλλά ήρθαν και νέοι, μας γεμίζει θάρρος και προκλήσεις για τη φιλοσοφία αυτή. Από το 2010 με συνεχιστές τα παιδιά του Γεωργίου Δρίτσα και τους εργαζόμενους, η προσπάθεια συνεχίζεται με τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου, αλλά και πάντα με σεβασμό στην ελληνική και καφεκοπτική παράδοση.

 

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

 

Η εταιρεία  Ι.Γ.ΔΡΙΤΣΑΣ & ΣΙΑ ΕΕΒΕ έχει θέσει την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ως αναπόσπαστο κομμάτι του στρατηγικού της σχεδιασμού. Στόχος μας είναι να εφαρμόζουμε πρακτικές που έχουν να κάνουν με τη βελτίωση της ζωής σε επίπεδο της τοπικής κοινωνίας και του περιβάλλοντος. Βασικά χαρακτηριστικά που διέπουν τη λειτουργία μας είναι η επένδυση στην αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη. Έχουμε δημιουργήσει μία συνάρτηση αξιών και επιχειρηματικής στρατηγικής με έμφαση σε ότι δημιουργεί προστιθέμενη αξία και μακροπρόθεσμη προοπτική.

Σε κοινωνικό επίπεδο βασιζόμαστε σε τρεις (3) βασικές παροχές που αποτελούνται από την ενίσχυση της οικονομίας των κοινοτήτων, το σεβασμό και τη προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την αξιοπρεπή απασχόληση με βάση τη διαφορετικότητα των ατόμων.

Παράλληλα, δείχνουμε έμπρακτα τη προσπάθεια μας για τη προστασία του περιβάλλοντος χρησιμοποιώντας βιώσιμα διαχειριζόμενους και ανανεώσιμους πόρους με τελικό και μοναδικό στόχο το μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Σε όλους εμάς υπάρχει το κοινό όραμα ότι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο καλύτερο.