9 λόγοι που είναι καλύτερο να φτιάχνεις τον καφέ μόνος σου στο σπίτι

 
  1. Δεν είναι απαραίτητο να βγεις από το σπίτι για να πιείς τον πρώτο καφέ της ημέρας
Να ξεκινήσουμε με μία κοινώς αποδεκτή αλήθεια, ότι δηλαδή ο πρωινός καφές είναι μια απόλαυση. Πολύς κόσμος δε διανοείται να ξεκινήσει την ημέρα και να αντικρίσει το φως του ήλιου, αν δεν έχει καταναλώσει πρώτα μια σεβαστή ποσότητα καφέ. Ο homemade καφές, και πλέον freddo για το καλοκαίρι που ξεκινά, σού δίνει τη δυνατότητα να ρουφήξεις τις γευστικές γουλιές και να πάρεις την ενέργεια που χρειάζεσαι στην άνεση του σκιερού σου μπαλκονιού το καλοκαίρι.
  1. Τα Σαββατοκύριακα και οι αργίες
Τις καθημερινές βγαίνοντας από το σπίτι για και λόγω των γρήγορων ρυθμών παίρνεις καφέ από την καφετέρια. Τι γίνεται όμως τις αργίες, τα Σαββατοκύριακα και τις ημέρες εκείνες του χρόνου που δεν έχεις λόγο και διάθεση να ξεσπιτωθείς; Που έξω κάνει ζέστη και εσύ θες έναν καφέ οπωσδήποτε, χωρίς να μετακινηθείς; Πώς τακτοποιείς την ανάγκη για καφέ, όταν δεν σου κάνει κέφι να βγεις από το σπίτι και θες να είσαι μεταξύ καναπέ και κρεβατοκάμαρας όλη την ημέρα; Ο homemade καφές σού δίνει την επιλογή να φτιάξεις έναν καφέ όπως  εσύ πραγματικά τον απολαμβάνεις και να ορίσεις εσύ το πότε θα βγεις έξω από το σπίτι.
  1. Οικονομία
Αν υπολογίσεις πόσο σου κοστίζει ο καθημερινός καφές απέξω, θα επανεξετάσεις σίγουρα αυτή  σου την συνήθεια. Μπορεί να μην το συνειδητοποιείς, γιατί πρόκειται για μικροποσά που δίνεις κάθε πρωί, όμως, αδιαμφισβήτητα, η μαύρη τρύπα που δημιουργεί στο μηνιαίο budget σου δεν είναι αμελητέα. Φτιάχνοντας έναν καφέ στο σπίτι, αντιθέτως, το κόστος μειώνεται αισθητά, ειδικά αν είσαι από εκείνους που δεν περιορίζονται σε ένα καφεδάκι την ημέρα.
  1. Τον απολαμβάνεις ακριβώς όπως τον θες καθημερινά
Ο καφές είναι κάτι πολύ προσωπικό. Δεν είναι τυχαίο ότι στο εμπόριο κυκλοφορούν τόσα είδη, με τόσες παραλλαγές σε γεύση, υφή, άρωμα. Τα γούστα στον καφέ είναι τόσα, όσα και οι άνθρωποι, θα μπορούσαμε να πούμε. Ακόμη και εκείνοι που εν γένει πίνουν τον ίδιο καφέ, αν το ψάξεις, θα δεις πως στην λεπτομέρεια διαφέρουν. Ο καφές είναι και πρέπει να είναι προσωποποιημένος, κάτι που δύσκολα το κατακτάς. Σπάνια θα βρεις την καφετέρια εκείνη όπου ο παρασκευαστής θα έχει τον χρόνο, την διάθεση και τα μέσα να σου φτιάξει τον καφέ όπως ακριβώς τον έχεις ονειρευτεί. Αντιθέτως, σπίτι σου, τον φτιάχνεις ακριβώς στα μέτρα σου και αν δεν τον πετύχεις, δε θα ρίξεις πουθενά αλλού το φταίξιμο.