Δρίτσας Χρυσός Καφές 

Από την αρχή της ιστορίας της διαδρομής του καφέ στον κόσμο, η Ελλάδα έχει τη δική της ξεχωριστή θέση. Μια ιστορία που ξεπερνά τα 300 χρόνια και ξεκίνησε από την Αφρική για να περάσει στη συνέχεια, μέσα από τα εμπορικά καραβάνια των Αράβων, στην Ανατολή και στην Ευρώπη. 

Ο καφές αγαπήθηκε αμέσως από τους Έλληνες καταναλωτές τόσο στις ελληνικές παροικίες της Μικρά Ασίας όσο και στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος μερικά χρόνια αργότερα. Τα γνωστά παραδοσιακά καφενεία κάνουν την εμφάνισή τους στα αστικά περιβάλλοντα της Σμύρνης, της Κωνσταντινούπολης, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Η εξέλιξη ακολουθεί το εμπόριο και το εμπόριο ακολουθεί τη συνήθεια και την αγάπη των ανθρώπων για το ρόφημα. Ο καφές κατέκτησε σταδιακά όλο το φάσμα της καθημερινότητας στην κοινωνία.

Στις προηγούμενες δεκαετίες ο καφές μετατράπηκε σε ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά αγαθά παγκοσμίως.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, η εταιρεία Δρίτσας ξεκινάει να γράφει της δικής ξεχωριστή ιστορία κάνοντας τα πρώτα βήματα στην Αθήνα με εφαλτήριο ένα μικρό καφεκοπτείο στην περιοχή των Ιλισίων. Ο Γεώργιος Δρίτσας, ιδρυτής της εταιρείας, έκανε τα πρώτα του βήματα στην αγορά πραγματοποιώντας καθημερινά πολλά χιλιόμετρα διανομής με μέσο ένα ποδήλατο. Η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία, οι καταναλωτές αγάπησαν αμέσως τον καφέ με το μοναδικό χαρμάνι και λίγα χρόνια αργότερα, το 1978 ανοίγει το εργοστάσιο ΔΡΙΤΣΑΣ - ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΦΕΣ στην περιοχή του Μοσχάτου. 

Το όνομα Δρίτσας - Χρυσός Καφές γίνεται συνώνυμο της ποιότητας, της γεύσης και της απόλαυσης. 

Η επιτυχία της προσπάθειας συνεχίζεται και τις επόμενες δεκαετίες με την εταιρεία να κατακτά την τρίτη θέση στην ελληνική αγορά ενώ παράλληλα καταφέρνει να δημιουργήσει και τις συνθήκες εξαγωγής των προϊόντων της και στο εξωτερικό. Το γεγονός αυτό έδωσε την απαραίτητη δύναμη στην εταιρεία να σταθεί απέναντι σε μεγαθήρια της αγοράς και να συνεχίσει να εκπροσωπεί επάξια την ελληνική επιχειρηματικότητα παρά τις δυσκολίες που προέκυπταν στο επίπεδο του ανταγωνισμού και της παντοκρατορίας διεθνών κολοσσών κυρίως στην ελληνική αγορά. 

Στις μέρες μας, το όνομα Δρίτσας - Χρυσός Καφές παραμένει συνώνυμο της εξαιρετικής ποιότητας, της γεύσης και της απόλαυσης. Ανεξάρτητα από τις ανατροπές, τα εμπόδια και τις αντιξοότητες που παρουσιάστηκαν στα χρόνια της κρίσης, η εταιρεία καταφέρνει να εδραιώσει τη θέση της στην αγορά και ταυτόχρονα να κερδίζει ολοένα και περισσότερους καταναλωτές που δοκιμάζουν την ποιότητα των προϊόντων της και επιλέγουν πλέον τον καφέ Δρίτσας. 

Ξεχωριστά χαρμάνια ψημένα με την τεχνογνωσία δεκάδων ετών αλλά πάντοτε με το ίδιο μεράκι, με την ίδια προσήλωση και την ίδια αγάπη που δίδαξε ο Γεώργιος Δρίτσας. 

Σήμερα, ο καφές Δρίτσας αποτελεί σημείο αναφοράς για την ποιότητα coffee roasting τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη χώρα.

Στην εκδήλωση των “Coffee Business Awards” που οργανώθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 28 Ιουνίου 2019 στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, με τη συμμετοχή όλων των εταιρειών και επαγγελματιών, βραβεύτηκαν οι καλύτεροι του κλάδου. 

Ο ΔΡΙΤΣΑΣ - ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΦΕΣ κερδίζει το βραβείο, Silver Award στην κατηγορία Top Athens Coffee Roasters. 

Τα Coffee Business Awards έριξαν την αυλαία τους την Παρασκευή 28 Ιουνίου, και μας προσέφεραν μόνο χαρά και υπερηφάνεια για την βράβευση μας! Η εταιρεία Δρίτσα τιμήθηκε με το Silver Award στην κατηγορία Top Athens Coffee Roaster, δίνοντας μας περισσότερη όρεξη και ενέργεια να συνεχίσουμε το έργο μας

Η βράβευση αυτή αποτελεί μεγάλη τιμή και υπερηφάνεια για την εταιρεία και τους εργαζομένους. Η επιτυχία είναι αποτέλεσμα διαρκούς εξέλιξης, προσπάθειας και αγάπης για τον καφέ. Η συνολική διαδρομή της εταιρείας στο χώρο και την αγορά του καφέ αποδεικνύει περίτρανα τη διατήρηση των αρχών και των αξιών με τις οποίες ξεκίνησε στα πρώτα της βήματα τη δεκαετία του 1970. 

Η βράβευση αυτή μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε με περισσότερη όρεξη και ενέργεια το έργο μας, προσφέροντας προϊόντα με την ίδια εξαιρετική ποιότητα. Ταυτόχρονα, μας δεσμεύει απέναντι στους καταναλωτές, που αγαπούν το όνομα και την ποιότητα Δρίτσας - Χρυσός Καφές, ώστε να συνεχίσουμε να εξελίσσουμε τις υπηρεσίες μας, μέσα από την τεχνολογία, τις σύγχρονες μεθόδους,  και τα μυστικά  του Coffee Roasting. 

Γνωρίστε την ποιότητα των προϊόντων μας και ανακαλύψτε τα μυστικά μας. 

Εμείς βάζουμε τον καφέ.