Η παράδοση του καφέ στην Κένυα

Η ιστορία της γέννησης του καφέ συνδέεται στενά με την ιστορία της Κένυας, αλλά αυτή η διαδρομή δεν ήταν εύκολη και περιέχει μέχρι και αίμα. Οι Άραβες που ήλεγχαν την παραγωγή του καφέ υποδούλωσαν χιλιάδες Κενυάτες που εργάζονταν στις φυτείες καφέ της Κένυας και της Αραβίας. Ακολούθησαν οι Βρετανοί άποικοι γύρω στο 1900, οι οποίοι γρήγορα ανέλαβαν τον έλεγχο της χώρας, γεγονός που οδήγησε σε περισσότερη αιματοχυσία.

Στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα, το εσωτερικό της χώρας «πλημμύρισε» από Βρετανούς και Ευρωπαίους αγρότες, οι οποίοι έγιναν πλούσιοι με καλλιέργειες καφέ στις πλάτες των εργατών της Κένυας. Μέχρι τη δεκαετία του 1930 οι εξουσίες αυτών των αγροτών είχαν γίνει πολύ ισχυρές. Για να προστατεύσουν το ενδιαφέρον τους, οι πλούσιοι Ευρωπαίοι απαγόρευσαν στους ντόπιους να καλλιεργούν καφέ, εισήγαγαν φόρο στην καλύβα και τους έδιναν όλο και λιγότερα για τη δουλειά τους. Οι Kikuyu (φυλή της Κένυας) αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη γη τους και να πάνε στις πόλεις για να επιβιώσουν. Αυτή η νόμιμη σκλαβιά του πληθυσμού συνεχίστηκε έως ότου οι Βρετανοί εγκατέλειψαν τον έλεγχο το 1960. Παρά όλη αυτή την αιματοχυσία και τη δουλεία, ο καφές της Κένυας έχει ακμάσει και βρίσκεται μεταξύ των καλύτερων ποικιλιών στον κόσμο.

Όλος ο καφές της Κένυας αποτελείται από την ποικιλία Arabica που καλλιεργείται στο πλούσιο ηφαιστειογενές έδαφος, το οποίο βρίσκεται στα ορεινά εδάφη της χώρας. Σήμερα, περίπου 250.000 Κενυάτες απασχολούνται στην παραγωγή καφέ. Το μεγαλύτερο μέρος παράγεται από μικρούς καλλιεργητές γης που είναι μέλη συνεταιρισμών και επεξεργάζονται το δικό τους καφέ. Ακόμη και με την ιδιαιτερότητα του καθεστώτος του καφέ της Κένυας, οι αγρότες της χώρας εξακολουθούν να παραμένουν μεταξύ των φτωχότερων στον κόσμο.

Ο καφές της Κένυας διαθέτει μια ξεχωριστή οξύτητα και μια υπέροχη γλυκύτητα με μια ξηρή επίγευση. Μερικοί από τους καλύτερους καφέδες του κόσμου προέρχονται από την Κένυα και κερδίζουν τις εντυπώσεις. Η Κένυα έχει αυτό το επίπεδο ποιότητας μέσω ενός κυβερνητικού συστήματος που προσφέρει ανταμοιβές στους αγρότες για την παραγωγή καφέ καλύτερης ποιότητας. Αυτή η πολιτική έχει οδηγήσει σε σταθερές βελτιώσεις στην ποιότητα του καφέ που φτάνει στο φλιτζάνι ας. Κάθε παρτίδα καφέ της Κένυας, είτε προέρχεται από ένα μεγάλο αγρόκτημα ή από ένα μικρό συνεταιρισμό, πρέπει πρώτα να υποβληθεί σε αυστηρές δοκιμές ποιότητας από το Συμβούλιο Καφέ της Κένυας. Οι καλύτερες και πιο γευστικές ποικιλίες καφέ της Κένυας έρχονται κατευθείαν στο φλιτζάνι σας μέσω του Δρίτσα και του Originarte!