Μερικά παρεξηγημένα είδη καφέ
Αν θέλετε να απολαύσετε κάτι άλλο πέρα από τον κλασικό espresso και το freddo cappuccino , τότε ήρθε η ώρα να ανοίξετε τους ορίζοντές σας και να δοκιμάσετε είδη καφέ που, σύμφωνα με πολλούς baristas, είναι ιδιαίτερα, όμως παρεξηγημένα.
Miel latte
Miel δεν είναι τίποτα άλλο από το μέλι στα γαλλικά και ο miel latte είναι για όσους θέλουν να αποφύγουν την πολλή ζάχαρη ή το σιρόπι στον καφέ τους και να τα αντικαταστήσουν με μέλι. Ο miel latte είναι ιδανικός για όσους θέλουν γλυκύτητα στον καφέ τους και αποτελεί ένα συνδυασμό espresso, μελιού, κανέλας και κρεμώδους γάλακτος. Μπορείτε να τον φτιάξετε μόνοι σας ή να τον ψάξετε - και να τον απολαύσετε κρύο ή ζεστό.
Εspresso tonic
Πρόκειται για έναν τεχνικά εύκολο καφέ: ένα σφηνάκι espresso με ένα ποτήρι tonic. Οι γεύσεις του, όμως, είναι πιο πολύπλοκες από όσο φαντάζεστε, με τη γλυκύτητα και το ανθρακικό του παγωμένου tonic να φτιάχνει με τον espresso έναν αρωματικό συνδυασμό που αναβράζει. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συνδυασμούς που έχουν tonic, τον espresso tonic μπορείτε να τον πίνετε και στη δουλειά χωρίς να σας κοιτούν περίεργα. Μπορείτε να τον φτιάξετε και μόνοι σας, προσθέτοντας σε ένα μεγάλο ποτήρι με πάγο και tonic, ένα φλιτζάνι espresso, σε αναλογία 1 προς 3.
Macchiato
Η λέξη «macchiato» κυριολεκτικά σημαίνει… «λεκιασμένος» στα ιταλικά και ονομάστηκε έτσι από τη μικρή ποσότητα γάλακτος που περιέχει, η οποία μοιάζει με λεκέ. Ουσιαστικά, είναι μονός espresso με μικρή ποσότητα από αφρόγαλα στο τελείωμα και φαίνεται πως έχει μια πιο συμπυκνωμένη γεύση εσπρέσο, ενώ το λιγοστό γάλα του βάζει ένα φρένο στην ένταση. Αν και είναι σχετικά διαδεδομένος καφές, λίγοι τον προτιμούν αντί για τον κλασικό espresso.
Americano
Σε αυτό τον καφέ υπάρχουν μόνο 2 συστατικά, καφές και νερό. Μην αφήσετε, όμως, την απλότητα των υλικών του να σας αποτρέψει καθώς πρόκειται για ένα διόλου βαρετό ρόφημα. Και πάλι τη βάση εδώ αποτελεί ο μονός εσπρέσο, στον οποίο προστίθεται νερό. Η γεύση του, όπως είναι φυσικό, είναι αραιωμένη και σερβίρεται σκέτος, χωρίς γάλα. Το νερό που προστίθεται συνήθως ποικίλει, ανάλογα με τα γούστα.
Espresso Romano
Ιδανικός για όσους θέλουν λίγη οξύτητα στη γεύση του καφέ, ο espresso romano τους της προσφέρει απλόχερα, με τη φέτα λεμονιού που προστίθεται στο τέλος. Πρόκειται για τον κλασικό εσπρέσο με την προσθήκη μιας φέτας λεμονιού, όπου το λεμόνι τρίβεται πρώτα στο στόμιο του φλιτζανιού και ο στόχος είναι η οξύτητά του να τονίσει τη γεύση του καφέ. Εναλλακτικά, ο Guillermo είναι εσπρέσο με μερικές φέτες lime, o οποίος σερβίρεται με ή χωρίς γάλα, ζεστός ή κρύος, ανάλογα πάντα με τις προτιμήσεις. Και τις 2 περιπτώσεις, η οξύτητα φαίνεται να αναδεικνύει το γεύση και το άρωμα του καφέ, γι’ αυτό δεν έχετε παρά να το τολμήσετε.