Μερικά tips για να απογειώσεις τη γεύση του καφέ φίλτρου!

Ο καφές φίλτρου είναι αγαπητός από όλους, έχει όμως και αυτός τα μυστικά του, τα οποία και θα σας δώσουν τη δυνατότητα να φτιάξετε το τέλειο φλιτζάνι. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά:
  1. Το πρώτο βήμα για να έχεις τον τέλειο καφέ φίλτρου είναι η επιλογή των κόκκων. Ο καφές πρέπει όπωσδήποτε να είναι φρεσκοκαβουρδισμένος. Διατίθεται μια τεράστια ποικιλία σε χώρα προέλευσης, περιοχή, υψόμετρο, επεξεργασία και γεύση ώστε να ανακαλύψεις την ποικιλία που σου ταιριάζει.
  2. Έπειτα, σειρά έχει η αναλογία. Προτεινόμενη συνταγή κατά άτομο είναι 15gr καφέ και 250 ml νερού.
  3. Η μέση θερμοκρασία είναι οι 92-96°C. Αν υπάρχει θερμόμετρο, καλό είναι χρησιμοποιηθεί.
  4. Ο χρόνος της εκχύλισης εξαρτάται πάντα από το άλεσμα. Όσο πιο χοντροαλεσμένος ο καφές, τόσο λιγότερο χρόνος απαιτείται και στην εκχύλιση.
  5. Με το χρόνο να αρχίζει από την πρώτη επαφή του νερού με τον καφέ (ρίχνοντας αργά και σταθερά μόνο πάνω στον αλεσμένο καφέ) θα πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα για 30 δευτερόλεπτα. Αυτό θα γίνει όταν δούμε ότι έχουμε βρέξει όλη την επιφάνεια, περίπου διπλάσιο βάρος των γραμμαρίων που χρησιμοποιήσατε.
  6. Ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε τον καφέ που φτιάξατε. Καλά γευστικά αποτελέσματα με τον καφέ ΦΙΛΤΡΟΥ Δρίτσας!