Μερικοί λόγοι που δεν πετυχαίνετε τον καφέ σας

Η διαδικασία παραγωγής ενός καφέ ενδέχεται να μη μοιάζει ιδιαίτερα δύσκολη, υπάρχουν, ωστόσο μερικά σημεία-κλειδιά που κάνουν τη διαφορά και διαχωρίζουν τον επαγγελματία από τον ερασιτέχνη. Πριν από τη στιγμή λοιπόν που θα ετοιμάσετε το επόμενο φλιτζάνι σας, ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω πιθανά λάθη και φροντίστε να τα αποφύγετε την επόμενη φορά, εξασφαλίζοντας έτσι τον καλύτερο δυνατό καφέ από τα δικά σας χέρια. Κάνετε λάθος επιλογές στην αγορά Αν θέλετε η προσέγγισή σας στον καφέ να γίνει πιο επαγγελματική, σταματήστε να αγοράζετε ό,τι βρείτε μπροστά σας και αναζητήστε λίγο καλύτερα την ποιότητα, έτσι ώστε να εξασφαλίσετε πως η συγκομιδή του έχει γίνει σχετικά πρόσφατα. Με το να αγοράζετε οικονομικές συσκευασίες μονάχα επειδή το θεωρήσατε ευκαιρία, το πιθανότερο είναι να πέσετε έξω στην εκτίμησή σας, καθώς ο καφές αλλοιώνεται με τον καιρό. Ο καφές του Δρίτσα ικανοποιεί τις απαιτήσεις και των πιο απαιτητικών θιασωτών του καφέ στις πιο προσιτές τιμές και μπορεί να αποτελέσει την ιδανική βάση σας. Δεν τον μετράτε σωστά Ακριβώς όπως και στην προετοιμασία ενός κέικ, έτσι κι όταν ετοιμάζετε τον καφέ σας, πρέπει να είστε όσο το δυνατό πιο ακριβείς. Μια μικρή ψηφιακή ζυγαριά ίσως είναι αυτό που χρειάζεστε για να σας βοηθήσει να επιτύχετε την επιθυμητή αναλογία 1/16 καφές-νερό, το οποίο σημαίνει 60 γραμμάρια ανά λίτρο. Δεν ελέγχετε το καυτό νερό Εάν χρησιμοποιείτε τη μηχανή του καφέ στο σπίτι, εξασφαλίστε πρώτα ότι ζεσταίνει το νερό στην ιδανική υψηλή θερμοκρασία, ούτως ώστε να απελευθερώνεται η επιθυμητή γεύση του καφέ κατά την εκχύλιση. Η συνιστάμενη θερμοκρασία κατά τους ειδικούς είναι 91–94 °C και αν δεν έχετε θερμόμετρο ή μηχανή, δεν έχετε παρά να αφήσετε το νερό να βράσει, να το βγάλετε από τη φωτιά και να το αφήσετε για ένα λεπτό πριν το χρησιμοποιήσετε. Δεν τον αποθηκεύετε σωστά Φυσικά, δεν πρέπει να αποθηκεύετε ποτέ τον καφέ σας στο ψυγείο ή την κατάψυξη, αφού οι χαμηλές θερμοκρασίες του προκαλούν αφυδάτωση και αυτό δεν είναι ποτέ καλό. Γενικά, να έχετε υπόψη σας ότι οι πέντε κυριότεροι εχθροί του καφέ είναι η ζέστη, το φως, το οξυγόνο, η υγρασία και ο χρόνος. Δε χρησιμοποιείτε καλά φιλτραρισμένο νερό Ένα φλιτζάνι καφέ αποτελείται σε ποσοστό 99% από νερό, κάτι που σημαίνει πως εάν χρησιμοποιήσετε νερό κακής ποιότητας, τότε αυτό αναπόφευκτα θα γίνει εμφανές και στη γεύση του καφέ σας. Δεν ξεπλένετε το φίλτρο Μπορεί να θεωρείται αυτονόητο, αλλά το ξέπλυμα του χάρτινου φίλτρου με ζεστό νερό θεωρείται βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι ώστε να μη χαλάει η γεύση του τελικού σας αποτελέσματος. Αφού έχετε βεβαιωθεί πως όλα τα παραπάνω βήματα έχουν γίνει σωστά, σας ευχόμαστε καλή απόλαυση!