Πώς να φτιάξετε ένα φλιτζάνι καφέ μόνοι σας

Ο κόσμος που αγαπά τον καφέ είναι πολύ περισσότερος από εκείνον που ξέρει πώς να φτιάχνει σωστά ένα φλιτζάνι και αυτό είναι ένα πρόβλημα. Γιατί να ξοδεύετε καθημερινά χρήματα για να παίρνετε καφέ απ’ έξω όταν μπορείτε να τον φτιάξετε ακριβώς όπως θέλετε στο σπίτι, τη στιγμή που εσείς τον θέλετε; Είναι εύκολο, διασκεδαστικό και με τα απλά βήματα που θα σας δείξουμε, θα γίνετε οι καλύτεροι baristas του εαυτού σας! Ελληνικός καφές Ο ιδανικός ελληνικός καφές σιγοψήνεται στη χόβολη σε χάλκινο μπρίκι για να βράσει στο βαθμό που θα δημιουργηθεί το χαρακτηριστικό βελούδινο καϊμάκι στην επιφάνεια.
  • Το πρώτο βήμα είναι να βρείτε το κατάλληλο μπρίκι. Υπάρχουν πολλών ειδών μπρίκια, προτιμήστε ένα μπρίκι μικρότερο σε μέγεθος ώστε να πετύχει και το ψήσιμο αλλά και το καϊμάκι.
  • Στη συνέχεια βάλτε νερό στο μπρίκι χρησιμοποιώντας ως μεζούρα το με το φλιτζάνι, αναλόγως πάντα με το πόσους καφέδες θέλετε να φτιάξετε. Προσοχή όμως: το νερό να μην είναι ούτε ζεστό και ούτε παγωμένο. Το μυστικό είναι να προσθέσουμε τον καφέ και την ζάχαρη, αναλόγως πάντα την προτίμησή σας. όταν το νερό είναι χλιαρό.
  • Μετά ανακατεύετε με αργές περιστροφικές κινήσεις μέχρι να διαλυθούν καλά τα υλικά και βράζετε έως ότου ο καφές σας να φουσκώσει.
  • Όταν ο καφές είναι έτοιμος τον σερβίρουμε στο φλιτζάνι που επιλέξαμε διατηρόντας αργή ροή και ελαφρές κινήσεις μπρος – πίσω για να πάρουμε όλο το καϊμάκι του καφέ από το μπρίκι.
  • Αν τώρα ο καφές που φτιάξατε βγαίνει παραπάνω από ένας, σερβίρετε σε μικρή ποσότητα σε εξίσου μικρά φλιτζάνια, ώστε να έχουν όλοι καϊμάκι στον καφέ τους.
Στιγμιαίος Κρύος Ο γνωστός σε όλους μας φραπές, δεν αποτελεί μια απλή συνταγή παρασκευής καφέ! Ο στιγμιαίος καφές είναι ένα έτοιμο προιόν και η υπερβολική του ανάδευση αλλοιώνει πάρα πολύ την γεύση του.
  • Σε ένα γυάλινο ποτήρι 300ml προσθέτουμε δύο κουταλιές καφέ, ζάχαρη αν επιθυμούμε και 30ml νερό (ένα σφηνάκι).
  • Στην συνέχεια αναδεύουμε (για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα) έως ότου δημιουργηθεί η κρέμα η οποία θα πρέπει να έχει παχύρευστη μορφή. Συμπληρώνουμε με κρύο νερό και πάγο και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε ένα δροσερό καφέ!