Πώς ωφελεί την υγεία σας ο στιγμιαίος καφές

Ο στιγμιαίος καφές είναι η βάση του αγαπημένου μας φραπέ, ο οποίος έχει αγαπηθεί όσο κανένας άλλος καφές στη χώρα μας τους καλοκαιρινούς μήνες, και σύμφωνα με νέες έρευνες έχει ιδιαιτέρως θετική επίδραση στον οργανισμό μας. Ειδικά εάν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα με τη χοληστερίνη σας, τότε ίσως και ο φραπέ να είναι και το καλύτερο «φάρμακο» για την περίπτωσή σας!

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι πως συγκριτικά με άλλους καφέδες, ο στιγμιαίος καφές έχει λιγότερη καφεστόλη, όπως τονίζει και ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Διατροφής του Χάρβαρντ, Rob Van Dam. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε για την καφεστόλη είναι πως πρόκειται για μια ουσία που έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τη χοληστερόλη. Εάν η χοληστερόλη σας είναι ήδη υψηλή ή έχετε ιστορικό καρδιακής νόσου στην οικογένειά σας, τότε ο στιγμιαίος καφές είναι σαφώς μια καλύτερη επιλογή σε σχέση με το γαλλικό ή τον ελληνικό καφέ.

Συμπερασματικά, ο στιγμιαίος καφές και επομένως και ο φραπέ διαθέτουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη από άλλα είδη καφέ. Αυτό δεν είναι ισχύει στον ίδιο βαθμό για όλες τις μάρκες, ωστόσο εάν διαβάσετε προσεκτικά τις συσκευασίες, τότε μπορείτε να βρείτε στιγμιαίο καφέ που να περιέχει μόλις 27 mg καφεΐνης ανά μερίδα, η οποία αντιστοιχεί σε ένα κουταλάκι του γλυκού, την ίδια στιγμή που ένα φλιτζάνι από άλλα είδη καφέ διαθέτει τουλάχιστον 95 mg καφεΐνης. Απολαύστε ελεύθερα λοιπόν τον αγαπημένο σας φραπέ με στιγμιαίο καφέ από τον Δρίτσα!