Τα 5 οφέλη του πρωινού καφέ

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ανοίξουμε τα μάτια μας και να ξεκινήσουμε την ημέρα μας, είναι ο πρωινός καφές. Αυτό που δε γνωρίζετε ωστόσο είναι πως έχει μερικά ακόμη οφέλη, πέραν του ότι μας ξυπνάει.

Η πλειοψηφία των ενηλίκων ξεκινάει τη μέρα του με καφέ, με αρκετούς να καταναλώνουν περισσότερο από ένα φλιτζάνι την ημέρα. Ας εξετάσουμε λοιπόν μαζί τα καλά του.

-Μας κρατάει σε εγρήγορση και δίνει ώθηση στον εγκέφαλό μας την ώρα που το χρειάζεται, προκειμένου να ξεκινήσει ομαλά τις δουλειές της ημέρας.

-Μας χαρίζει ενέργεια και βοηθά στη συγκέντρωση τις δύσκολες πρωινές ώρες.

-Σύμφωνα με έρευνες, ο καφές μπορεί να αυξήσει και τις αθλητικές μας επιδόσεις (αρκεί να καταναλώνεται χωρίς υπερβολή, καθώς μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση), ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που συστήνουν λίγο καφέ και μετά από την άσκηση, καθώς μειώνει τον πόνο που αισθανόμαστε στους μυς.

-Υπάρχουν αποδείξεις ότι η καφεΐνη μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών όπως Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ, αλλά και της ουρικής αρθρίτιδας.

-Η καφεΐνη μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας ανάμεσα σε άντρες που πίνουν καφέ καθημερινά, ακόμη και σε μικρές ποσότητες.

Για να μην μετατρέψετε, όμως, τη θετική επίδραση του καφέ σε αρνητική, φροντίστε να μην ξεπερνάτε τα 200-300 mg την ημέρα, τα οποία αποτελούν μια ασφαλή ποσότητα για τους περισσότερους και μεταφράζονται σε περίπου δύο ή τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα.