Η παράδοση του καφέ στη Τζαμάικα

Η παράδοση του καφέ στη Τζαμάικα, ένα από τα ομορφότερα νησιά της Καραϊβικής είναι γνωστή μεταξύ άλλων και ως τόπος καλλιέργειας και παραγωγής μερικών από των πιο εκλεκτών ποικιλιών καφέ στον κόσμο.

 

Η παράδοση του καφέ στην Τζαμάικα ξεκινά το μακρινό 1728, όταν το νησί της Καραϊβική ήταν μέρος της Βρετανικής αποικιακής αυτοκρατορίας. Ο τότε Κυβερνήτης της, Sir Nicholas Lawes, ήταν εκείνος που δημιούργησε την πρώτη  καλλιέργεια καφέ στην ενορία του Αγίου Ανδρέα η οποία επεκτάθηκε αργότερα στα φημισμένα Γαλάζια Όρη (Blue Mountains).

H περιοχή των Blue Mountains βρίσκεται βόρεια του Kingston, το οποίο είναι η πρωτεύουσα της Τζαμάικα και νότια του Port Maria, ενώ οι φάρμες του διάσημου καφέ Jamaica Blue Mountain βρίσκονται σε υψόμετρο μεταξύ 914 και 1.676 μέτρων, με τις υποδεέστερες ποικιλίες καφέ (Jamaica High/Supreme και Low Mountain) να καλλιεργούνται σε χαμηλότερο υψόμετρο. 

Ο Jamaica Blue Mountain συλλέγεται από δέντρα που βρίσκονται σε μια μικρή περιοχή των Blue Mountains και επεξεργάζεται με τη μέθοδο washed. Το γευστικό του προφίλ είναι εξαιρετικά ισορροπημένο και ήπιο, με μια ελαφριά γλυκύτητα, πλούσιο σώμα και υφή που ενίοτε μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμα και ως κρεμώδης.

Παρά την απαλή και ήπια γεύση του, ο Blue Mountain διακρίνεται και από μια ιδιαίτερη οξύτητα, χωρίς να πικρίζει καθόλου, ενώ το άρωμά του είναι έντονο δίνοντας μία αίσθηση σοκολάτας και μία διακριτική επίνευση ξηρών καρπών και βοτάνων. Δεν είναι καθόλου τυχαίο λοιπόν ότι είναι ένας από τους πιο gourmet, αλλά και πιο ακριβούς καφέδες στον κόσμο!

Η παράδοση του καφέ στη Τζαμάικα χαρακτηρίζεται από τον μικρό όγκο της παραγωγής. Από την ετήσια παραγωγή του συγκεκριμένου καφέ, είναι γεγονός ότι το 80% αυτής εξάγεται κάθε χρόνο στην Ιαπωνία, καθιστώντας τον καφέ Blue Mountain σπάνιο και ποθητό από όλους τους πραγματικούς λάτρεις του καφέ.

Οι λάτρεις του καφέ θα βρουν αυθεντικές γεύσεις και μοναδικά χαρμάνια OriginArte μόνο από την Δρίτσας Coffee σε όλα τα αγαπημένα είδη καφέ.