Τα πολλαπλά οφέλη του καφέ πριν τη γυμναστική

 

Το αγαπημένο ρόφημα πολλών ανθρώπων στον κόσμο, με το οποίο οι περισσότεροι ξεκινούν τη μέρα τους, ο καφές, μπορεί να γίνει ο ιδανικός σύμμαχος πριν από τη γυμναστική.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο στη Βραζιλία, πραγματοποίησαν μια νέα επιστημονική μελέτη, βάσει της οποίας προέκυψαν ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με την κατανάλωση καφέ πριν τη γυμναστική και αναφέρεται ότι, όχι μόνο βελτιώνει τις επιδόσεις κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε μορφής σωματικής άσκησης, αλλά επιπλέον βοηθά στην προσπάθεια απώλειας βάρους.

Η συγκεκριμένη μελέτη έδειξε ότι ποσότητα έως και 400 mg καφεΐνης, περίπου τέσσερα φλιτζάνια καφέ, που έχει καταναλωθεί μία ώρα πριν τη γυμναστική βελτιώνει τα επίπεδα εγρήγορσης, βοηθά τους μυς να κάψουν περισσότερο λίπος και ελαττώνει τη σωματική κόπωση.

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Applied Physiology, ανέδειξε ότι η καφεΐνη έχει την ίδια θετική επίδραση ασχέτως με την συχνότητα κατανάλωσης και επομένως ο οργανισμός του είναι συνηθισμένος στη διεγερτική ουσία, όπως ανέφερε ο Δρ Μπρούνο Γκουαλάνο, ένας εκ των ερευνητών που πραγματοποίησαν τη μελέτη, καθηγητής Φυσιολογίας και Διατροφής στο πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο.

Ο καφές θεωρείται ότι βοηθά στην βελτίωση της καύσης του λίπους κυρίως διότι ωθεί στην απομάκρυνσή του από τα σημεία όπου συσσωρεύεται στον λιπώδη ιστό. Συγκεκριμένα, η καφεΐνη του δημοφιλούς ροφήματος ενεργοποιεί το νευρικό σύστημα και αυτό με τη σειρά του επικοινωνεί με τα λιποκύτταρα ώστε να τους δώσει την εντολή να διασπάσουν το συσσωρευμένο λίπος. Επιπλέον, η καφεΐνη αυξάνει τα επίπεδα αδρεναλίνης στο αίμα, μιας ορμόνης που διασπά τον λιπώδη ιστό  απελευθερώνοντας στη συνέχεια τα λιπώδη στοιχεία στο αίμα.

Να σημειωθεί ότι η ποσότητα των 400 mg καφεΐνης που χρησιμοποιήθηκε στη μελέτη είναι απολύτως ασφαλής για τους περισσότερους υγιείς ενήλικες και γενικότερα η κατανάλωση αντίστοιχης ποσότητας καφέ δεν είναι επιβλαβής. 

Εσείς μπορείτε ν’ απολαύσετε το αγαπημένο είδος καφέ που προτιμάτε, ανάμεσα στα διαφορετικά είδη όπως, εσπρέσο, στιγμιαίος, ελληνικός και φίλτρου πάντοτε με την ποιότητα που σας  προσφέρει η εταιρεία Δρίτσας.